En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Bu kapılar yapı taşı olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan tamamlanmak üzere iki gruba ayrılır.

Yangın yönetmeliğine normal bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Kanatlar içinde yaraşır yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı muhtevain takviye plakaları mevcuttur.

Yaman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile bile bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli konstrüksiyonda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın merdiveni yönetmeliği aslında elan geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yasa” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu ve bakımı dahil geçmek üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini anne hatlarıyla belirtmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara tatminkâr olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Sınırlı yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu nutuk konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları ayrılma eylemek mecburiyet ve güvensiz olacağı ciğerin yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.

Dirimsel örutubet taşıyan bu mevzuda kapı arayan almaçlar ehven kapı sattığını iddia fail kişilerle kontralaşabilmektedir. Ucuz yangın çıkış kapısı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede kifayetsiz olacağı üzere ortamda oluşacak zehirli gaz yağıın yayılmasına da bariyer olamayacaktır.

Bunun muhtevain de görmüş geçirmiş yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla savaş ekiplerinin çkırmızıışmasına imkân sağlamlar. Yangın kapıları ekseriya kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü barı kabil ivedi durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Peklik açısından, Z tipi yangın merdivenleri ekseri yangına, korozyona ve âlem koşullarına dayanıklı çelik veya kızılüminyum kabil oturaklı malzemelerden bünyelır.

Başka nedenlerle kullanılması yahut yangın kapısının önüne bir mânia konulması yerinde, yangın bapsına Yangın Çıkış Kapısı revan koridor yararsız eşyalarla dolup, gerektiğinde bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Yöresel itfaiye aracı yetkilileri ve yapı denetçsonra, yangın merdiveni çekimını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Planın tüm düzenleyici gereklilikleri alınladığından ve güvenli bir tahliye rotası sağlamlamada içli olduğundan emniyetli olurlar.

Ankara Yangın Kapısı bağışlamak isteyenler ferdî veya kurumsal kullanıcılar Ankara’da mevcut ofisimizi ziyaret ederek yahut İletişim kanallarımızı kullanıp Bize Ulaşarak Yangın Kapıları ile ait tasa ettikleri tüm mevzular için olgun sahibi olabilirler.

Report this wiki page